top of page

Persuitnodiging: 'The Peacemaker'

Updated: Nov 22, 2021

Persuitnodiging met hapje & drankje op vrijdag 26 november, van 18h tot 22h

art3f Brussel – 26-28 november – Brussels Expo – Heizel – Palais 1 - Brussel

Persuitnodiging_The Peacemaker
.pdf
Download PDF • 5.37MBDownload het hele persbericht in pdf-formaat door op de link hierboven te klikken


Over ‘The Peacemaker’


Ondanks het feit dat de legendarische Servisch-Amerikaanse uitvinder Nikola Tesla al in 1943 op 86-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies, is zijn stempel ook anno 2021 nog overal om ons heen te vinden. De futuristische ingenieur en wetenschapper stond immers aan de wieg van de wisselstroom die we ook nu nog wereldwijd gebruiken voor onze elektriciteit.


Wat minder mensen weten, is dat de Office of Alien Property van de Verenigde Staten twee dagen na Tesla’s dood al diens documenten en bezittingen in beslag nam om te voorkomen dat ze (middenin de Tweede Wereldoorlog) in vijandelijke handen zouden vallen.

Nauwelijks 8 jaar eerder, in 1935, was de wetenschapper al komen aankloppen bij de Amerikaanse regering en het binnenlandse leger om zijn mysterieuze anti-warmachine aan te bieden: een op dat moment enkel ‘op papier’ ontwikkelde generator waarmee een straling kan gegenereerd worden die andere vliegende machines tot op afstanden van zo’n 300 km kan uitschakelen.

Het resultaat is een soort onoverkomelijke energiemuur die in staat is om bijna elk object tegen te houden en zo een dam op te werpen tegen aanvallen. Alle mogelijke projectielen, waaronder raketten, kunnen ermee gestopt worden, wat voor de totale veiligheid van het land zou kunnen zorgen.


Aangezien elke conventionele aanval op die manier kan gestopt worden, had Tesla – zelf een pacifist – gehoopt dat een dergelijke machine oorlog voor altijd zou kunnen uitroeien.

Ook tijdens de Koude Oorlog was er vanuit de allerhoogste militaire cirkels heel wat belangstelling.


Helaas voor dit verder topsecret project: tijdens een overdracht die werd uitgevoerd door de Amerikaanse luchtmacht zelf zijn de bestaande dossiers bijna allemaal verloren gegaan. De resterende documenten werden naar Belgrado overgebracht om daar tentoongesteld te worden in het Nikola Tesla Museum.


Toen de geheime overheidsdocumenten onlangs onder de Amerikaanse ‘Informatieakte’ werden vrijgegeven, bleek het grootste gedeelte van de informatie op de meer dan 600 pagina’s zwart gemaakt te zijn, waardoor ook daar niet veel meer uit te leren valt… maar de Belgische schilder en lichtkunstenaar Stephan Janssens heeft nu de losse eindjes aan elkaar weten te knopen.


Hij zal op kunstfestival art3f Bruxelles zijn nieuwste lichtobject voorstellen: The Peacemaker RPM01.


Over Stephan Janssens


Stephan Janssens wordt ook wel eens de ‘Panamarenko van het licht’ genoemd. Niet verwonderlijk, trouwens, want hij was onder andere de uitvinder van ‘de Lichtfabriek’, de Venetiaanse lichtbezieler van ‘The shell of thousand wishes’ , de ‘illuminas mentem’ achter de lichtplaten van Anatomis en de bezieler van de Fusionlamp. Ook nu weer weet Stephan indruk te maken, deze keer met een indrukwekkend nieuw project: The Peacemaker RPM01, die werd geïnspireerd door uitvinder Nikola Tesla.Uitnodiging


Vanzelfsprekend zouden we het geweldig vinden als je dit nieuws deelt met jouw lezers, luisteraars, en/of kijkers. Ook zouden we je hierbij willen uitnodigen voor een hapje en een drankje tijdens de vernissage van The Peacemaker op art3f Bruxelles op vrijdag 26 november. Natuurlijk is Stephan ook tijdens de vernissage beschikbaar voor interviews. Gelieve ons te contacteren om daar een geschikt moment voor af te spreken.


Reageren kan via de welbekende contactgegevens:

Badass pr

dirk@badass.be +32 (0) 494 38 27 44

Alvast tot gauw!

63 views0 comments

Commenti


bottom of page