top of page

Persdossier: SolarBuddy komt naar België voor EXTREMA Outdoor in partnerschap met Chopra Foundation

SolarBuddy, ’s werelds belangrijkste en grootste liefdadigheidsinstelling die tegen energiearmoede vecht, komt naar België! Ze zal prominent aanwezig zijn tijdens het geroemde muziekfestival EXTREMA Outdoor, waar SolarBuddy niet alleen haar sociale mediacampagne rond de BuddyChallenge zal voorstellen, maar ook een live meditatie met niemand minder dan de wereldvermaarde auteur en spirituele filosoof Deepak Chopra zal presenteren.Wie SolarBuddy rechtstreeks steunt, krijgt daar bovendien ook iets voor terug, want de organisatie heeft ook een publieke lounge met digitale assets gelanceerd! Mensen die doneren, helpen zo niet alleen maar hele families om letterlijk uit de duisternis te treden, maar kunnen buiten levens redden dus ook eigenaar worden van deze NFT’s.
Als je jezelf graag zou aanmelden om als journalist, blogger, of vlogger aanwezig te zijn op het EXTREMA Outdoorfestival tijdens de toespraak van Deepak Chopra op 28 mei, kan je ons terugmailen met jouw vraag om daar verslag van te doen of een interview te organiseren. Internationale journalisten die over SolarBuddy berichten, zullen vanzelfsprekend ook uitgenodigd voor andere SolarBuddy-evenementen, zoals de aankomende top in Madrid in november 2023.Persdossier_SolarBuddy komt naar Belgie voor Extrema Outdoor_final
.pdf
Download PDF • 972KB

Download het hele persdossier door op de link hierboven te klikken


Vanzelfsprekend kijken we ook uit naar voorbeschouwingen en zouden we het appreciëren als jullie de link naar SolarBuddy en EXTREMA Outdoor kunnen toevoegen.


Meer info: www.solarbuddy.orgOver energiearmoede


In veel arme landen over de hele wereld worden gemeenschappen geteisterd door het schrijnende probleem van energiearmoede. Energiearmoede verwijst naar de situatie waarin individuen en gemeenschappen geen toegang hebben tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energiebronnen. Dit heeft verregaande gevolgen voor hun dagelijks leven, gezondheid, economische welzijn en kwaliteit van leven. Het is een kwestie die dringend aandacht vereist, aangezien ze jaarlijks leidt tot verlies van mensenlevens en een toenemend aantal mensen in problemen brengt.


Energiearmoede heeft een verwoestend effect op de gezondheid van mensen in arme landen. Gebrek aan toegang tot moderne energiediensten resulteert vaak in het gebruik van vervuilende en onveilige bronnen zoals kerosine, hout en kolen voor koken en verwarming.


Deze traditionele methoden hebben ernstige gevolgen voor de luchtkwaliteit in huis, wat leidt tot ademhalingsproblemen, longziekten en zelfs vroegtijdige sterfgevallen. Volgens schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sterven jaarlijks ongeveer vier miljoen mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen, als gevolg van de luchtvervuiling door het gebruik van onveilige energiebronnen — dat is meer dan het aantal sterfgevallen veroorzaakt door AIDS en malaria samen.


Bovendien belemmert energiearmoede de economische vooruitgang van arme landen. Het ontbreken van betrouwbare elektriciteitsvoorziening beperkt de mogelijkheden voor productieve activiteiten, waardoor de economische groei wordt belemmerd en werkgelegenheid wordt beperkt.


Kleine ondernemingen en boerderijen hebben vaak geen toegang tot elektriciteit, waardoor ze geen gebruik kunnen maken van moderne landbouwtechnieken, koeling voor bederfelijke producten of efficiënte machines. Dit vermindert hun productiviteit en remt de ontwikkeling van lokale economieën. Bovendien beïnvloedt energiearmoede de toegang tot kwalitatief hoogwaardig onderwijs en belemmert het de mogelijkheden voor technologische vooruitgang, waardoor een vicieuze cirkel van armoede in stand wordt gehouden.


De gevolgen van energiearmoede zijn verreikend en treffen vooral de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in arme landen, zoals vrouwen, kinderen en degenen die in afgelegen gebieden wonen. Vrouwen en meisjes dragen vaak de last van het verzamelen van brandhout en water over lange afstanden, waardoor ze kwetsbaar zijn voor gendergerelateerd geweld en hun kansen op onderwijs en economische onafhankelijkheid beperkt worden.


Kinderen worden belemmerd in hun leerpotentieel door het gebrek aan verlichting en energie in scholen. Door hen een op zonne-energie werkende energiebron te geven, probeert SolarBuddy om niet enkel hun levens, maar ook die van hun families te verbeteren.


Over EXTREMA Outdoor


EXTREMA Outdoor is een adembenemend muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in België. Dit buitengewone evenement brengt enkele van 's werelds beste dj's en artiesten samen voor drie onvergetelijke dagen van muziek, dans en feest. Met meerdere podia, elk met zijn eigen unieke sfeer, en een verbluffende visuele en geluidsproductie, dompelt EXTREMA Outdoor je onder in een meeslepende reis vol pure opwinding en energie.


Het festival belichaamt diversiteit in muziekgenres, variërend van techno tot house tot trance. Met een uitgebreide line-up die zorgvuldig is samengesteld om aan verschillende muzieksmaken te voldoen, is EXTREMA Outdoor een must-attend evenement voor alle muziekliefhebbers en feestgangers. Het biedt een platform voor internationaal gerenommeerde artiesten en opkomend talent om hun passie voor muziek te delen en het publiek te betoveren met hun meeslepende sets.


Wat EXTREMA Outdoor onderscheidt, is niet alleen de muziek, maar ook de levendige sfeer en de unieke omgeving. Het festivalterrein is zorgvuldig ontworpen om een ​​adembenemende ervaring te bieden, waarbij de combinatie van muziek, licht en kunst een atmosfeer van puur genot creëert. Het publiek wordt ondergedompeld in een zee van kleuren, innovatieve visuals en meeslepende geluiden die alle zintuigen prikkelen.


Als organisatie zijn we van SolarBuddy verheugd om met EXTREMA Outdoor samen te werken. Door dit muzikale evenement te ondersteunen, kunnen we een breder publiek bereiken en onze boodschap versterken. SolarBuddy is een non-profitorganisatie die zich inzet om duurzame energieoplossingen te bieden aan gemeenschappen zonder toegang tot elektriciteit. We geloven sterk in de kracht van samenwerking en het gebruik van innovatieve technologieën om positieve veranderingen te bewerkstelligen.


EXTREMA Outdoor biedt ons de mogelijkheid om ons werk te presenteren aan een gepassioneerd en energiek publiek. We zullen aanwezig zijn op het festival en het publiek interactief betrekken bij onze bewustwordingscampagnes. Dit stelt ons in staat om mensen bewust te maken van de uitdagingen van energiearmoede in arme landen en de impact ervan op de levens van miljoenen mensen.


Het partnerschap tussen EXTREMA Outdoor en SolarBuddy is niet alleen een samenwerking tussen twee organisaties, maar ook een viering van muziek, cultuur en sociale verantwoordelijkheid. We geloven dat muziek de kracht heeft om mensen samen te brengen en een positieve verandering teweeg te brengen in de wereld. Door de krachten te bundelen, kunnen we een grotere impact hebben en een verschil maken.


Meer info: www.EXTREMA.beOver Deepak Chopra en Never Alone


Deepak Chopra, een wereldberoemde auteur en pionier op het gebied van integratieve geneeskunde en persoonlijke transformatie, heeft de kracht van meditatie en mindfulness benadrukt om balans, welzijn en verbinding te bevorderen. Zijn invloedrijke werk heeft miljoenen mensen geïnspireerd om diep in zichzelf te kijken en een bewuster leven te leiden.


Binnen het kader van duurzaam leven en de impact van energiearmoede op het milieu en de samenleving, heeft Deepak Chopra een speciale aandacht voor de cruciale rol van energie en de noodzaak om bewust om te gaan met onze hulpbronnen. Hij erkent dat energiearmoede niet alleen mensen treft, maar ook de planeet en toekomstige generaties.Op EXTREMA Outdoor zal Deepak Chopra een live meditatie leiden die niet alleen ter plaatse ervaren kan worden, maar ook via het internet zal te bekijken zijn. De beste plaats daarvoor is vanzelfsprekend de website van SolarBuddy zelf!. Dit uitzonderlijke evenement wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen SolarBuddy en Never Alone, een initiatief van Deepak Chopra zelf, in samenwerking met actrice/model/activiste/motivational speaker Gabriella Wright en de wereldberoemde denker Poonacha Machaiah.


Never Alone is een krachtige coalitie van bedrijven, beleidsmakers, mentale gezondheidsprofessionals, welzijnsvoorstanders, wetenschappers, scholen en andere instituten die zich allemaal richten op het bevorderen van bewustzijn rond mentale gezondheid. Het initiatief streeft naar de bevordering van wetenschappelijk onderzoek, samenwerking met beleidsmakers en het creëren van een wereldwijd technologieplatform om toegang tot hulpbronnen op een zo democratisch mogelijke manier te waarborgen.


Door sterke allianties te smeden tussen individuen en organisaties, is Never Alone vastbesloten om een frisse kijk te bieden op mentale en emotionele gezondheid, waarbij ook de beschikbare ondersteuning voor mensen die hulp zoeken wordt verbeterd. Deze benadering sluit naadloos aan bij de missie van SolarBuddy, en we zijn dankbaar dat we ons kunnen verbinden aan deze opmerkelijke organisatie.


Het samenkomen van Deepak Chopra, Gabriella Wright, Poonacha Machaiah en SolarBuddy op EXTREMA Outdoor biedt een unieke gelegenheid om de kracht van meditatie, bewustzijn en duurzaam leven te benadrukken. Het herinnert ons eraan dat het bevorderen van zowel ons innerlijke welzijn als het welzijn van de planeet hand in hand gaan.


Door deel te nemen aan de live meditatie van Deepak Chopra op dit bijzondere festival, kunnen festivalgangers en livestream-kijkers de diepte van innerlijke rust en verbondenheid ervaren. Het is een uitnodiging om stil te staan bij onze relatie met energie, ons bewustzijn en de verantwoordelijkheid die we hebben om de wereld waarin we leven te koesteren en te beschermen.


Meer info: www.neveralone.love


Jeremie Landweer: Een Inspirerende Kracht in Europa, het Midden-Oosten en Afrika voor SolarBuddy


Met Jeremie Landweer is er vorig jaar een toonaangevende medewerker toegetreden als CEO van SolarBuddy voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Jeremie is al geruime tijd een waardevol lid van ons team en heeft sinds zijn toetreding indrukwekkende resultaten geboekt. Met meerdere prijzen en de titel ‘Ondernemer van het Jaar’ heeft hij in het verleden al bewezen een transformerende kracht te zijn in de projecten waar hij zich voor inzet.


Jeremie's inzet voor SolarBuddy is geen verrassing voor degenen die hem kennen. Zijn natuurlijke bewustzijn, inspirerend enthousiasme, en sterke aandacht voor kinderen, het milieu en ons algehele welzijn heeft altijd centraal gestaan in zijn werk. Het is dan ook geen toeval dat SolarBuddy hem heeft gekozen als de verantwoordelijke voor het EMEA-gebied, een keuze waar we in België en Nederland trots op kunnen zijn.


Als CEO voor EMEA heeft Jeremie een leidende rol in het uitbreiden van de impact van SolarBuddy in deze regio. Zijn bezield leiderschap en strategisch inzicht stellen hem in staat om tastbare resultaten te behalen en positieve verandering te stimuleren.


Jeremie Landweer heeft al een waardevolle bijdrage geleverd aan SolarBuddy sinds hij zich bij SolarBuddy heeft aangesloten. Zijn passie voor duurzaamheid en het verbeteren van de levens van anderen sluiten naadloos aan bij de missie die deze liefdadigheid beoogt.

Contact opnemen


We willen je vragen om dit geweldige nieuws te delen met al je lezers, luisteraars en/of kijkers. Als je iets hebt gepost of uitgebracht met betrekking tot ons werk, stuur ons dan alsjeblieft een link of een pdf. Aarzel ook niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt. We waarderen enorm je steun bij het verspreiden van de boodschap van SolarBuddy en het helpen maken van een verschil in het leven van kinderen over de hele wereld.


E-mail: dirk@badass.be

Telefoon: +32 (0)494 38 27 44


Met vriendelijke groeten,

Het SolarBuddy & Badass PR-team

16 views0 comments
bottom of page