top of page

Persdossier en -uitnodiging: The Creativity Conference

PERSDOSSIER & -UITNODIGING: THE CREATIVITY CONFERENCE

4-6 AUGUSTUS 2021

Online (Met volgend jaar een hybride live/online evenement in Reykjavik)

Gesponsord door Dell, NVIDIA, en Intel, met de volgende partners: Artists United, Awareness Ties, Creative one-eleven, FilmDoo, Raindance, MediaU‘‘Het lijdt geen twijfel dat creativiteit de allerbelangrijkste menselijke hulpbron is. Zonder creativiteit zou er geen vooruitgang zijn, en zouden we voor altijd dezelfde patronen blijven herhalenThere is no doubt that creativity is the most important human resource of all. Without creativity, there would be no progress, and we would be forever repeating the same patterns.’

Edward de Bono

Hierbij willen we jou, als perslid of als blogger, vlogger of influencer, met veel plezier uitnodigen voor de op til staande Creativity Conference. Vanwege COVID-19-beperkingen zal deze tweede editie van het 3-daagse evenement online zijn, maar volgend jaar kan je al deelnemen aan een hybride live en online versie! Ook nu al zijn we er zeker van dat jouw lezers, kijkers of luisteraars tussen de tientallen musici, dansers, game-ontwikkelaars, journalisten, auteurs, ontwerpers, fotografen, filmmakers en andere kunstenaars van wereldklasse die presentaties geven en aan panels deelnemen voldoende zullen kunnen aantreffen om te genieten.


Vanzelfsprekend zouden we het erg leuk vinden als je vooraf een item over The Creativity Conference zou kunnen publiceren. Natuurlijk zijn organisator/futurist/regisseur/producent Maxim Jago en veel van de deelnemende kunstenaars beschikbaar voor interviews en staan ze klaar om al je vragen te beantwoorden.


Wil je meer informatie, links, videoclips, teksten, en uitnodigingen ontvangen, of een interview regelen? Neem dan gerust contact op met onze pr-consultant via dirk@badass.be!


Aangezien het evenement gesponsord wordt, is deelname volledig gratis!


Gelieve de volgende registratielink met jouw publiek te delen:Persdossier en uitnodiging_The Creativity Conference
.pdf
Download PDF • 482KB

Download het volledige persdossier als pdf door op de link hierboven te klikkenWaarover gaat het?


‘The Creativity Conferenceis een wereldwijde bijeenkomst van geesten om de essentie van creativiteit in al zijn vormen te verkennen.’

Maxim Jago


De focus van The Creativity Conference ligt niet op technieken, hulpmiddelen of zakelijke vaardigheden, maar op creativiteit zelf - op de kracht om iets werkelijk origineels te creëren dat nog nooit eerder is gezien, gehoord, gevoeld, geroken of geproefd.


Creativiteit is een niet te onderschatten kracht die bijna elk werk naar een hoger niveau kan tillen, of het nu om kunst, een voorstelling, een dienst, of een product gaat.


Creativiteit voegt die ongrijpbare X-factor toe die iemand in staat stelt (nog) meer indruk te maken. Ze is wat onderzoekers drijft om de juiste vragen te stellen en met geldige antwoorden te komen. Ze is wat ervoor zorgt dat een ervaring in je hoofd blijft hangen, en voor altijd in je geheugen gegrift blijft. Ze is wat je ontroert, ze kan je verrassen, en ze kan de emoties opwekken die nodig zijn om een geweldig gerecht, een gedenkwaardige dienst, of een uitvinding die de evolutie van de mensheid zelf zou kunnen veranderen nooit meer te vergeten.


Creativiteit moet niet alleen worden gevierd, maar ook worden gekoesterd. Iedereen kan leren creatiever te zijn, en iedereen kan geïnspireerd raken als hij of zij de juiste middelen of de juiste inspiratiebron weet te vinden.


Misschien komt een aha-moment voort uit een debat, of een documentaire, of een fictiewerk, of een coach, of iets heel anders, maar helaas is er zoveel informatie beschikbaar dat, terwijl het gemakkelijker dan ooit is geworden om de juiste bron te vinden als je weet hoe je ernaar moet zoeken, we ook vatbaar zijn geworden voor nepnieuws, of informatie die ons ontmoedigt in plaats van inspireert, of een 'leraar' die ons valse overtuigingen of schadelijke ideeën aan de hand doet.


Een evenement meemaken dat wordt georganiseerd door een team van specialisten die bedreven zijn in het vinden van goede sprekers, inspirerende verhalen en vindingrijke ideeën kan helpen. Door een aantal van de meest creatieve artiesten die er zijn bij elkaar te brengen, proberen we het makkelijker te maken om te vinden wat je zoekt om een verschil te maken in je leven als geheel, of in wat je probeert te bereiken.


Dat gezegd zijnde; de organisatoren van The Creativity Conference pretenderen niet alwetend te zijn. Er zijn duizenden - zo niet miljoenen – creatievelingen, allemaal met een stem die het verdient gehoord te worden. Toch is het onze vurige hoop dat The Creativity Conference zal dienen als een katalysator om meer te weten te komen over je favoriete onderwerpen en een betrouwbare bron te worden waar je wanneer je maar wilt terecht kunt. We bieden directe en gemakkelijke toegang tot zoveel verschillende lezingen, panels en keynotes dat we er zeker van zijn dat je er iets zult vinden dat je boeiend en aantrekkelijk zult vinden. Iets dat je zult willen delen met jouw vrienden, collega's en familie. Iets dat een verandering in jouw eigen leven teweeg kan brengen. Iets waardoor je terug zult willen komen om misschien zelf ook een bijdrage te leveren.


Waarom nu?


‘Creativiteit kan bijna elk probleem oplossen. De creatieve daad, het overwinnen van gewoonte door originaliteit, overwint alles Creativity can solve almost any problem. The creative act, the defeat of habit by originality, overcomes everything.’

George Lois


Nu er een pandemie over de planeet raast, zijn velen van ons geïsoleerd geraakt.


Sommigen zijn maandenlang van hun geliefden afgesneden geweest of zijn aan hun lot overgelaten nadat ze hun baan of het contact met hun kennissen en vrienden verloren hadden. Anderen hebben hun vrijheden herwonnen, maar worden weerhouden door de trauma's of breuken die ze tijdens een lockdown hebben moeten doorstaan.


Nog anderen zijn nog steeds angstig, omdat we door nieuwe virusvarianten onze waakzaamheid moeten bewaren.


In deze moeilijke tijden wenden zovelen van ons zich tot streams, films, videoclips, digitale platforms en online evenementen om ons moreel op peil te houden, onszelf te informeren en wat broodnodige ontspanning en entertainment te vinden.


Zelfs zonder een virusuitbraak is er geen tijd in de geschiedenis geweest waarin zoveel informatie beschikbaar was. Deze overvloed aan gegevens heeft het echter ook moeilijker gemaakt om snel te vinden wat we nodig hebben, of om iets echt creatiefs tegen te komen dat ons kan inspireren zonder een zee van overbodige enen en nullen te moeten doorwaden.


De Creativity Conference gaat niet alleen over onze sprekers en wat ze met je zullen delen. Ze gaat over creativiteit zelf. Ze is een viering van de verbeelding en die lijkt hard nodig, want onderzoek na onderzoek wijst uit dat mensen meer en sneller dan ooit vastlopen of gedemotiveerd raken. Uitstelgedrag neemt toe en we hebben geïnspireerde initiatiefnemers nodig om het verschil te maken. Voor onze kinderen. Voor onze toekomst. En voor onszelf.


Onze organisatoren en gasten zijn positief over wat komen gaat. We geloven allemaal echt dat, wanneer creativiteit gevoed wordt, ze ons kan verenigen, en dat ze kan zorgen voor een stralende toekomst voor ons allemaal. We zijn optimisten die gepassioneerd zijn door onze werk- of studiegebieden, en we denken dat we iets waardevols te delen hebben met onze aanwezigen, terwijl ongetwijfeld ook onze bezoekers iets moois zullen kunnen inbrengen.


Creativiteit is immers weinig van tel als ze in een vacuüm blijft. Ze is een kracht die zoveel sterker wordt als er synergie en samenhorigheid is, en in een tijd waarin partijdigheid, discriminatie en haat aan het toenemen zijn, is dat meer dan ooit nodig.


Waarom nu? Omdat er nog nooit een beter moment is geweest om de massa de hand te reiken, op te houden met praten over tolerantie en te beginnen elke goedwillende ziel met open armen te omarmen en welkom te heten door onze ideeën en verbeelding te delen. De communicatiemethoden zijn er. De kanalen zijn beschikbaar. En onze sprekers staan klaar om hun kennis, hun verhalen en hun anekdotes met jou te delen.


Wie?


‘Creativiteit is intelligentie die plezier heeft.’

Albert Einstein


De Creativity Conference is een inclusief project dat werd gelanceerd door Maxim Jago.


Maxim Jago is een meermaals bekroonde filmmaker, scenarist, bestsellerauteur, consultant futurist en publieksspreker. Hij is de auteur van verschillende standaardteksten die worden gebruikt door filmscholen over de hele wereld, evenals boeken en artikelen over nieuwe technologie en spraakmakende trends. Hij is ook bekend omwille van zijn online en openbare filmproductie- en postproductiecursussen.


Als consultant futurist biedt Maxim ondersteuning en perspectief op ontwikkelingen voor verschillende media- en technologieorganisaties. Hij is Chief Innovation Officer voor de filmdistributiemaatschappij FilmDoo, en Chief Futurist voor Curve Reality.


Hij regisseerde meer dan 30 kortfilms en twee speelfilms, en won prijzen als regisseur en scenarioschrijver. Hij is een regelmatige spreker op filmfestivals en conferenties over mediatechnologie, zoals het Cannes Film Festival, de Berlinale, Sundance, Raindance, TIFF, NAB, IBC, BVE en SxSw.


Maxim kan steunen op verregaande ervaring en inzicht in de toekomst van geavanceerde technologie rond creativiteit en storytelling. Hij is ook medeverantwoordelijk voor de nu al legendarische Pyjamaparty's op het Cannes Film Festival en het gerucht gaat dat het concept dit jaar al op andere toonaangevende filmfestivals over de hele wereld zal debuteren. Net zo belangrijk is dat Maxim ook een geweldige kerel en een boeiende gesprekspartner is – en dat is zonder dat hij ons vraagt om dat op te schrijven.


Natuurlijk is Maxim niet alleen. Ontdek onze andere teamleden:Sprekers


Slechts een week voor ons volledige 3-daagse evenement, zijn we nog steeds geweldige sprekers aan het toevoegen en onze lijst voortdurend aan het bijwerken! Ontdek al onze fantastische gasten op:


www.creativityconference.is/speakers


Deel het nieuws over The Creativity Conference met jouw publiek en laat ons weten wat jouw output is geweest. Daarnaast zijn veel van onze artiesten en al onze teamleden - inclusief Maxim Jago zelf - beschikbaar om al jouw vragen te beantwoorden. Natuurlijk worden alle journalisten, bloggers en vloggers die over deze editie schrijven, ook uitgenodigd voor het hybride evenement van volgend jaar in Reykjavík, IJsland!


Meer info:

Laat ons iets weten via onze pr-consultant, Dirk Vandereyken, op

+32 (0)494 38 27 44

or +33 (0)752 11 33 55


32 views0 comments

コメント


bottom of page