top of page

Persbericht & uitnodiging: Energie voor iedereen op 'Energy Day'

PERSBERICHT & UITNODIGING: ENERGIE VOOR IEDEREEN

SANEL-PANASONIC, DIPLOMATIC WORLD & SOLARBUDDY/PANDABUDDY BUNDELEN HUN KRACHTEN

Evenement met eten en drank

24 juni om 9:00 ’s ochtends

Sanel-Panasonic – Antwerpsesteenweg 419/A, 2500 Lier
Energie is de laatste tijd meer dan ooit een thema. Toch weten de meeste mensen niet dat wereldwijd 789 miljoen mensen nauwelijks of zelfs geen toegang hebben tot elektriciteit en dat maar liefst 3 miljard mensen hout, uitwerpselen, kolen, ruwe kerosine en andere biomassa nodig hebben om hun huizen te kunnen verwarmen of om mee te koken. Jaarlijks sterven er 2,8 miljoen mensen – veelal vrouwen en kinderen – vroegtijdig aan de gevaarlijke gevolgen van de luchtvervuiling die wordt veroorzaakt door op die manier te koken en te verlichten. De situatie is ernstig en de doelstellingen die de Verenigde Naties voor 2030 hebben vooropgesteld zullen wellicht niet gehaald worden. SolarBuddy, Diplomatic World en Sanel-Panasonic proberen te helpen en nodigen je uit om op 24 juni, samen met 24 kinderen, te komen ontdekken wat we samen kunnen doen om een grote steen bij te dragen.


Persbericht en uitnodiging persdag 24 juni_Energie voor iedereen
.pdf
Download PDF • 1.37MB

Klik op de link hierboven om het hele persbericht te downloaden als verrijkte pdf


Het opzet


Op 24 juni zullen 24 schoolkinderen van 8 tot 10 jaar oud met de schoolbus aankomen bij Sanel-Panasonic om daar op 'Energy Day' te ontdekken hoe extreem energietekort nog zovelen weet te treffen… en wat we daaraan kunnen doen. De bedoeling is om hen bij te brengen dat ook zij een rol kunnen spelen en om hen bewuster te laten opgroeien. Een van de sleutels voor een betere toekomst ligt immers bij de jeugd en door hen van jongs af aan niet alleen vertrouwd te maken met de problematiek, maar ook met de oplossingen en de nieuwste technologieën die anderen kunnen helpen, proberen de diverse partijen een bijdrage te leveren tot een betere wereld.

Walter Buijs


Aanwezig op 24 juni: niemand minder dan Walter Buijs, die als verantwoordelijke voor meer dan 100 scholen al langer strijdt voor meer bewustwording op het vlak van welzijn en milieu. Walter haalde al vaker het nieuws met onder andere zijn voorstellen tot revolutionaire onderwijshervormingen en weet als geen ander hoe kinderen de spil en motor zijn van de ingrijpende mentaliteitsverandering die we nodig hebben om de aarde en haar bewoners te redden van de schade die we hen de afgelopen eeuwen hebben toegebracht.
Sanel-Panasonic


Sanel is – onder andere – de officiële distributeur van Panasonic in de Benelux. Naast Panasonic verdeelt het Belgische bedrijf ook merken zoals Spinetix (digital signage), Vivitek (projectie), Projecta (projectieschermen), Chief (montagebeugels), AVER (documentcamera’s), en AvenView (contentmanagement).


Sanel gelooft in solidariteit met andere landen en vindt het haar morele en maatschappelijke plicht om andere landen en humanitaire projecten te ondersteunen. Met haar Sanel Eco Solutions en met het Sanel Technologisch Platform zet het bedrijf al een tijdje stevig in op energie-efficiëntie, energiebesparing, energieopwekking, energiemonitoring, en nieuwe energietechnologieën. Het is dus niet meer dan logisch dat deze innovatieve distributeur aanbood om de persdag in haar eigen gebouwen te laten plaatsvinden. Daarbij kan je natuurlijk ook een erg knappe projectie verwachten!


Jean Aznar


Natuurlijk zal Jean Aznar, lid van de Raad van Advies bij Sanel, ingenieur en senior executive van het General Diplomatic World Institute, eveneens het evenement bijwonen. Jean kan buigen op 25 jaar ervaring bij onder andere het wereldwijde interbancaire betalingssysteem S.W.I.F.T en de Belgische Vereniging van Banken. Hij was verantwoordelijk voor de Super Information Highway, een netwerk van 22.000 kilometer glasvezel, en adviseerde verschillende ISP's, software ERP en vastgoedbedrijven. Met zijn kennis van energie en van de diplomatieke wereld, is hij dan ook de geschikte persoon om deze persdag in goede banen te leiden.SolarBuddy


SolarBuddy is een internationale liefdadigheidsinstelling die leeft van donaties en de ondersteuning van diverse regeringen. Sinds ze werd opgestart in 2016, is SolarBuddy erin geslaagd om 231.000 studenten, verspreid over meer dan 603 scholen in maar liefst 13 landen, bij te brengen wat energiearmoede, duurzame energie en de milieuproblematiek allemaal inhoudt. Ze steunt op 59.000 werknemers uit meer dan 311 organisaties in 20 landen en heeft al een indrukwekkende 159.000 zonnelichten verdeeld. Daarmee zijn 797.000 levens in 18 landen geholpen.


Doelstelling


Het doel van SolarBuddy: tegen het jaar 2030 zes miljoen zonnelichten verdelen aan kinderen die tot dan te kampen hadden met energiearmoede. De situatie is vaak schrijnend: in Afrika gaan er meer mensen dood aan het feit dat ze fossiele brandstoffen moeten verbranden en thuis dodelijke rook inademen dan aan aids en malaria samen. Kinderen worden van school gehaald om de digitale apparatuur van hun ouders op te laden. Er kan niet lang gestudeerd worden omdat er geen kunstmatig licht beschikbaar is. Energiearmoede en een lage opleidingsgraad blijken helaas vaak hand in hand te gaan en beïnvloeden niet alleen de landen die ermee worstelen, maar ook de hele wereld. Wie moet rekenen op vuile energie, kan immers niet bijdragen aan een gezonder milieu voor iedereen op deze planeet – en we weten allemaal dat dat dringend nodig is.

De SolarBuddy


De oplossing die SolarBuddy biedt, heeft de liefdadigheidsinstelling al meerdere internationaal gerenommeerde prijzen opgeleverd. Een SolarBuddy is immers een licht dat op zonne-energie werkt, waardoor er geen fossiele brandstoffen meer nodig zijn om het ook na avondval thuis leefbaar te maken. Daardoor kunnen kinderen langer studeren en worden er zelfs levens gered. Met FestivalBuddy heeft SolarBuddy al een oplossing voor festivals klaar, maar er komt nog meer: recentelijk werd er een apparaat gelanceerd waarmee men ook apparaten kan opladen en binnenkort wilt men zelfs een versie klaar hebben waarmee men ook kan koken.Dhr. Jeremie Landweer als algemeen directeur voor EMEA


Global CEO Simon Doble kondigde onlangs de uitbreiding van SolarBuddy naar het EMEA-gebied aan. Verantwoordelijke voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika wordt niemand minder dan ondernemer pur sang Jeremie Landweer, die zijn horeca-activiteiten speciaal voor dit goede doel heeft stopgezet.


Met meerdere zaken wist Jeremie Landweer telkens weer in de prijzen te vallen. Zo sleepte hij zes Horeca Awards in de wacht en werd hij Ondernemer van het Jaar. Ook ’s mans nieuwste project laat weer een nieuwe wind waaien. Wie Jeremie kent, weet dat hij eveneens erg sociaal bewogen is. Dat hij er ooit zou voor kiezen om voor andere mensen te strijden en daarvoor buiten zijn meest vertrouwde sector zou treden, hoeft dus niemand te verbazen. Zijn inzet voor kinderen, voor het milieu en voor het algemene welzijn is immers niet nieuw – het is altijd aanwezig geweest, ook in de manier waarop hij zijn andere zaken en consultbureau leidde. De sociale impact is telkens behoorlijk groot gebleken.


Jeremie Landweer zal zelf aanwezig zijn en er mee voor zorgen dat de 24 schoolkinderen elk een SolarBuddykit krijgen. Die zullen ze tijdens het evenement op 24 juni met hun eigen handen in elkaar zetten, waarna de SolarBuddy’s aan de verantwoordelijken van Diplomatic World zullen overhandigd worden. Van daaruit zullen ze verstuurd worden naar energiearme kinderen, om zowel hen als hun families een betere, mooiere toekomst te gunnen.
Diplomatic World & het Diplomatic World Institute


Diplomatic World is een driemaandelijks internationaal digitaal én gedrukt tijdschrift dat de werelden van politiek, diplomatie, zakenleven, financiën, kunst en cultuur met elkaar verbindt. Het vormt dus een exclusieve interface tussen besluitvormers in economische, politieke en diplomatieke kringen. Het magazine wordt verspreid onder 20.000 lezers, waaronder ambassadeurs, staatshoofden, vertegenwoordigers van EU-instellingen, CEO's van toonaangevende multinationals, vooraanstaande denktanks, enzovoort. Het opzet: een diepgaand en trendsettend inzicht bieden in de meest recente diplomatieke, internationale en Europese ontwikkelingen en tendensen.


Nieuw format


Naast de driemaandelijkse magazines heeft Diplomatic World sinds 2020 een nieuw format, namelijk de Country Specials, die de driemaandelijkse edities van het magazine aanvullen. Daarmee wil Diplomatic World het economische, investerings-, toeristische en culturele/artistieke potentieel van een land, alsook haar relaties met de Europese Unie, in de kijker zetten. In de Country Special wordt de balans opgemaakt van de lopende hervormingen en processen in het betreffende land, en worden de onbenutte mogelijkheden en kansen die in het verschiet liggen, verkend.


Evenementen


Naast het hierboven vermelde lezerspubliek worden exemplaren van Diplomatic World regelmatig tijdens de evenementen en forums waaraan Diplomatic World deelneemt of die het organiseert over de hele wereld verspreid. Daaronder het CC Forum, het Investeringsforum van Tasjkent, het Vredesforum van Parijs, de jaarlijkse investeringsbijeenkomst (AIM) van de VAE, Kunst Dubai, het Strategisch Forum Bled, evenementen van de Belgische Kamers van Koophandel, de jaarlijkse conferentie van Ambassadeurs in België, diverse gerenommeerde wetenschappelijke, culturele en liefdadigheidsevenementen, de vereniging ‘Lutte contre Ie Cancer’ en verschillende prestigieuze kunsttentoonstellingen.


Het Diplomatic World Institute


Het Diplomatic World Institute is een zusterorganisatie van Diplomatic World Magazine, een belangrijk diplomatiek-journalistiek medium en een invloedrijke wereldwijde opiniemaker. Het Diplomatic World Institute is geregistreerd bij het Department of Economic and Social Affairs (DESA) Civil Society Database van de Verenigde Naties.


De oprichters van het Diplomatic World Institute zijn internationaal gerenommeerde deskundigen op hun specifieke gebieden. Het Instituut fungeert als interface tussen industrieën, samenlevingen en organisaties door duurzame partnerschappen en fora te creëren, mét specifieke aandacht voor relevante en actuele mondiale kwesties zoals


Barbara Dietrich


Aanwezig voor Diplomatic World: de al vernoemde Jean Aznar en CEO Barbara Dietrich, de gerenommeerde kunstkenner die nu al jaren aan het hoofd staat van zowel Diplomatic World als het Diplomatic World Institute.Aanwezigheid


Het grote persevenement gaat al overmorgen van start, laat ons dus zeker op tijd weten of jij en/of een collega aanwezig kan of kunnen zijn. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de hapjes, de drank, en de omkadering. Bovendien is er ruimschoots de mogelijkheid voor interviews met een of meer van de aanwezigen. We beseffen dat dit enorm belangrijk internationaal nieuws is, aarzel dus niet om ons te contacteren met jouw aanvraag en eventuele opmerkingen! Dat kan zoals altijd via:


Dirk Vandereyken

+32 (0)494 38 27 44


Comentarios


bottom of page