top of page

Persbericht: Ingrediënten in voedingssupplement Phyt Exponent helpen het immuunsysteem te moduleren

Wat als een voedingssupplement zou kunnen bijdragen tot een oplossing voor de huidige coronacrisis?

Op 31 december 2019 ontving de Wereldgezondheidsorganisatie een officieel rapport rond een geval van ‘longontsteking met onbekende etiologie’. De ziekte was uitgebroken in Wuhan, de hoofdstad van de Chinese provincie Hubei – een metropolis van meer dan 10 miljoen inwoners. Al snel zou blijken dat het om een coronavirus ging, maar de impact die het zou hebben, werd aanvankelijk door de meeste virologen en regeringen schromelijk onderschat. Ondertussen staat de teller wanneer we dit schrijven op 42,5 miljoen bekende gevallen en 1,15 miljoen doden. Voorlopig is er bovendien nog geen vaccin beschikbaar en dus is het zoeken naar de beste bescherming. Social distancing en mondmaskers zijn belangrijke ingrepen, maar helaas wordt er vaak te weinig aandacht besteed aan het verbeteren van ons immuunsysteem zelf. De ingrediënten in Phyt Exponent kunnen hulp bieden.
Persbericht°Belgisch_voedingssupplement
.
Download • 2.50MB

Download het hele persbericht door op de link hierboven te klikken


Belgisch

Phyt Exponent is een Belgisch product dat wordt verdeeld door een onafhankelijk Luxemburgs bedrijf. Het heeft echter al afzet gevonden op de internationale markt en wordt in verschillende landen ondersteunend gebruikt .

Pogingen tot bredere inzet

Phyt Exponent wordt en werd al in heel wat verschillende landen ingezet, telkens in de hoop dat het voedingssupplement merkbaar het immuunsysteem zou ondersteunen. Aan het JFK Hospital in Liberia in 2014 tijdens de ebolacrisis leerde CEO Joris Ghyssaert zelfs niemand minder dan Dr. Faucci – de Amerikaanse topviroloog – kennen en konden beiden uitgebreid van mening wisselen rond het belang van een goed afweermechanisme.


Al jarenlang proberen de producenten er alles aan om te achterhalen welke effecten hun product allemaal heeft. Phyt Exponent werd immers ontworpen door niemand minder dan gedoctoreerd industrie-apotheker Edward Verhaeren, die lange tijd aan de Katholieke Universiteit van Leuven doceerde als eerstaanwezend assistent (1980-1987). Het Europees patent rond verbeterde absorptie werd al toegepast op het voedingssupplement zelf en heeft mogelijk nog meer in petto dan we nu al weten. Daarom vindt ook Phamapath zelf het belangrijk om uit te spitten wat de andere positieve eigenschappen van Phyt Exponent zijn.Sinds de coronacrisis is uitgebroken, doet de producent dan ook verwoede pogingen om regeringen, wetenschappers en virologen te overtuigen om Phyt Exponent te laten testen.


Onder andere een experiment aan het Nigerian Institute of Medical Research en de erkenning door het Favv toonden reeds aan dat er geen bijwerkingen zijn, waardoor dergelijke onderzoeken veilig zouden kunnen gebeuren, maar voorlopig werd er – ondanks een parlementaire interpellatie die helaas onbeantwoord bleef – geen gevolg gegeven aan de aanvragen.

Tussen maart en het einde van mei werd Phyt Exponent – dat sinds 2019 onder nummer TAN 19 FF 0753 in Tanzania door de FDA is erkend als voedingssupplement – al ondersteunend aan 22 patiënten met zware zuurstoftekorten uitgetest.


De tests werden afgenomen door Dr. Edward Masatu en Dr. Kingu Saidi Mtemi, aan het Lugalo General Military Hospital en het MHS-Massana Hospital . Een patiënt stierf, maar dat gebeurde al 30 minuten na aankomst in het ziekenhuis; zijn toestand was al zeer ernstig. Al de anderen verlieten het ziekenhuis na een kort verblijf.


Een reeks westerse, gecontroleerd verlopende onderzoeken die zouden toelaten om nog duidelijker te kunnen aanwijzen waarvoor ‘Phyt’ zoal kan ingezet worden, zou voor Pharmapath dus een fantastisch mooie stap in de goeie richting zijn.


Je kunt alvast meer info over Phyt Exponent vinden op de website, alwaar er ook relevante links worden aangereikt naar wetenschappelijke studies.

Het immuunsysteem

Dieren gebruiken planten niet alleen als voeding, maar ook om van bepaalde ziektebeelden af te geraken. Zo eten chimpansees bladeren van de Aspiliaplant om zich te verlossen van darmparasieten.


De wegen van Moeder Natuur blijven ook vandaag nog ondoorgrondelijk.


Voeding speelt ook een rol in onze eigen gezondheid, of we dat nu willen of niet. Te weinig inname van bepaalde voedingstoffen kan allerlei nare ziektebeelden in het leven roepen.


Een bekend voorbeeld? De bemanning van Christoffel Columbus kampte met scheurbuik wegens een gebrek aan vitamine C in de voeding… en dat is maar een van de vele bekende gevallen waaruit het belang van een juiste voeding duidelijk blijkt.

Ons immuunsysteem bestaat uit verschillende biologische structuren en processen die ons beschermen tegen virussen, bacteriën, schimmels en andere ziekten. Leeftijd, erfelijke aandoeningen en blessures, maar ook de gevolgen van allerlei psychologische problemen kunnen een nadelig effect hebben op zijn werking. Het verklaart allemaal waarom ouderen gemakkelijker ten prooi vallen aan COVID-19 dan anderen, al blijft het belangrijk om te benadrukken dat het virus eender wie kan affecteren en dat zelfs wie geen symptomen vertoont, drager kan zijn.


Phyt Exponent: 100% natuurlijk


Phyt Exponent bevat alcoholische extracten van verschillende planten die we gebruiken in ons voedingspatroon, zoals look en Chamomilla en in mindere maten Echinacea, hondsgras en het driekleurig viooltje. Over al deze ingrediënten bestaan er vanzelfsprekend wetenschappelijke studies die de werking ervan aantonen. Look werd wellicht reeds het meest onderzocht. Meer, zelfs: de eerste vermeldingen van zijn geneeskrachtige eigenschappen dateren al uit het China van 2000 voor Christus.


Helaas: look ondergaat door de aanwezigheid van zuurstof een verandering die geweldig is voor de keuken, maar ook de beoogde werking ervan naar beneden halen. De specifieke productiemethode die we hanteren voor Phyt Exponent zorgt echter voor minimale wijziging, zodat we wel van alle voordelen die het van nature uit in huis heeft kunnen blijven genieten.


Omdat Phyt Exponent zo geconcentreerd is, volstaat het doorgaans om elke dag een aantal druppels te drinken dat overeenkomt met jouw gewicht in kilogram, verspreid over twee of drie keer. Omwille van de alcoholbasis en aanwezige ingrediënten als look, heeft Phyt Exponent een uitgesproken smaak. Die verdwijnt snel, maar wie alles wat toegankelijker wil maken, kan de druppels bijvoorbeeld aan appelsap toevoegen, zonder dat de effectiviteit van Phyt Exponent daardoor daalt.

Officieel

Phyt Exponent is een geregistreerd voedingssupplement in België, Duitsland, Luxemburg, Nigeria, Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania, Liberia, de Democratische Republiek van Congo, Rwanda en Paraguay. Ook in de Verenigde staten mag het afzet vinden. In België wordt het zowel online als via de apotheken verkocht.


Verspreid het nieuws!

Vanzelfsprekend zouden we het fantastisch vinden als je dit nieuws deelt met jou kijkers, luisteraars, volgers en/of lezers. Ook hebben we testexemplaren beschikbaar voor jou, zodat je zelf kunt ervaren hoe goed jouw immuunsysteem wordt versterkt. Tenslotte is de man achter Phyt, Joris, beschikbaar om toelichting en interviews te geven.

Contacteer ons op het

gebruikelijke e-mailadres:Of bel ons op:


+32 (0)494 38 27 44


Meer info:

Comments


bottom of page