top of page

Persbericht: Het Belgische Biofase heeft nieuwe ecologische producten gelanceerd

Het Belgische Biofase haalde vorig jaar de pers toen het zijn 100% biologisch afbreekbare rietjes voorstelde. De producten van Biofase worden uit avocadopitten gemaakt, wat hen allerlei voordelen biedt die hun papieren of uit bamboe vervaardigde neefjes niet bezitten. Nu heeft het Vlaamse bedrijf recentelijk zijn assortiment uitgebreid én zijn er voor de consument ook rietjes in kleinere verpakkingen beschikbaar.


Vanzelfsprekend zouden we het fantastisch vinden indien je, als journalist, recensent, blogger, of vlogger aandacht kunt besteden aan deze belangrijke nieuwe ecologische ontwikkeling. We hebben dan ook recensiemateriaal beschikbaar en bovendien is het mogelijk om interviews aan te vragen met de man achter het innovatieve, groene productieproces waar Biofase op bouwt, Guido Castelein.
Persbericht_Het Belgische Biofase lancee
.
Download • 2.40MB

Download het hele persbericht in pdf-formaat door op de link hierboven te klikken


De huidige situatie


Dat we aan de zesde massa-extinctie uit de geschiedenis bezig zijn, schreven we al in een vorig persbericht, maar de huidige SARS-CoV-2-epidemie heeft de statistieken richtingen doen uitgaan die lang niet iedereen had verwacht: aan de ene kant is er minder vervuiling omwille van de verkeersluwte die her en der tijdens lockdownperiodes is ontstaan, aan de andere kant lijken we met z’n allen nog meer plastic te gebruiken dan ooit.


Natuurlijk zijn er ook nog meer vervuilende materialen; het mag dus duidelijk zijn dat er geen enkele manier meer is om het gebruik van niet-recycleerbare voorwerpen te blijven verantwoorden.


Sommige landen hadden zich al geëngageerd om tegen 2021 meer ecologisch te werk te gaan en vele naties hebben beloofd om tegen 2025 geen (niet-recycleerbaar) afval meer te produceren of om dan enkel nog volledig herbruikbare, recycleerbare, of composteerbare verpakkingen te gebruiken. Helaas heeft COVID-19 roet in het eten gegooid: de lage fossiele brandstofprijzen, de verstoorde recyclageketens en het toegenomen aandeel van eenmalig te gebruiken verpakkingen dreigt ons allemaal nog meer problemen te bezorgen.Er is echter ook goed nieuws: zo is er meer bewustwording rond de milieuproblematiek, zetten steeds meer bedrijven in op andere materialen, en worden er ook meer giffen uit onze voedselverpakkingen geweerd. Het is ook niet voor niets dat het Circular Economic Action Plan 2.0 van de Europese Commissie een hoeksteen van de European Green Deal mag genoemd worden.


Biofase maakt als bedrijf deel uit van een essentiële wereldwijde beweging die niet alleen maar de ecologische voetafdruk beoogt kleiner te maken, maar dat ook wil doen met kwalitatief hoogwaardige topproducten die de consumenten tot aanschaf motiveren omwille van veel meer dan enkel hun lage milieu-impact. Innovatie, creativiteit en het verlangen naar een betere toekomst zijn dan ook waarden die Biofase hoog in het vaandel draagt.


Biofase


Om het bestek, de borden, de verpakkingen, en de rietjes van Biofase te ontwikkelen, wordt er beroep gedaan op avocadopitten. Daarvoor moet je in Mexico zijn, waar men omwille van de populariteit van avocado met een gigantisch probleem zit: 45% van de productie situeert zich in het land van de sombrero.


Door avocadopitten te gebruiken die anders bij het afval zouden terechtkomen, probeert Biofase bij te dragen tot het ontlasten van de milieucrisis, maar daar stopt het niet; de alternatieven van Biofase bieden immers tal van voordelen.


  • Maakt gebruik van agrarisch afval en niet van, bijvoorbeeld, aardappelen of maïs

  • Gepatenteerde en dus ook betrouwbare technologie

  • Veel steviger dan andere alternatieven omwille van de verbinding tussen biopolymeren van avocado en synthetische organische verbindingen

  • Structuur blijft behouden, zelfs bij warme dranken of warm eten

  • Beduidend goedkoper dan glas of metaal

  • Moet niet achteraf gereinigd worden

  • Ontbindt binnen het jaar op volledig natuurlijke wijze en zonder de behandeling die vele andere stoffen wél nodig hebben onder de grond


Dat ook onze horeca zich zelfs tijdens deze coronatijden wilt inzetten om milieuvriendelijk te werk te gaan, toon zich in het feit dat er binnen nauwelijks 1 jaar tijd reeds in meer dan 1.500 horecazaken producten van Biofase worden gebruikt.

Assortiment & beschikbaarheid


Vanzelfsprekend richt Biofase zich op de horeca, bedrijven en organisaties, maar de bestekken, rietjes, borden, en verpakkingen zullen ook binnenkort beschikbaar voor de gewone consument. Ook de takeawaysector, die momenteel een ongeziene groei kent, haalt heel wat voordeel uit het gebruik van de emballage van Biofase. Die is namelijk heel wat steviger en consistenter van structuur dan de flinterdunne kartonnen doosjes of het papier waar nu jouw eten doorgaans in aangeleverd wordt, terwijl verpakkingen die schadelijk zijn voor het milieu al helemaal niet meer hoeven gebruikt te worden.


Verdelers van Biofase


DEWAELE BVBA - Brugsesteenweg 105 - 8420 WENDUINE

HORECAMATERIALEN DE MEESTER WIM - Zevekotestraat 10 - 8470 ZEVEKOTE

PMR MARC ROMMEL BVBA - Toevluchtweg 15 - 8620 NIEUWPOORT

ALL DRINKS BEVERNAGIE BVBA - Koolskampstraat 22 - 8810 LICHTERVELDE

DRANKCENTER SCHOTTE nv. - Bietstraat 6 - 8790 WAREGEM

DEKUYPER PRODUCTS bvba - Oudenburgsestwg. 31b - 4000 OOSTENDE

BIERHANDEL DAVID-DEBAL - Ramskapellestraat 2c - 8620 NIEUWPOORT

DISTRICO - Oostlaan 7 - 8560 GULLEGEM

BJP-GROEP - Vichtsestwg 44 - 8540 DEERLIJK

WAPA - Monnikewerve 37/39 - 8000 BRUGGE

BRASSERIE DU GRAND ENCLOS - Les Minières 2 - 6832 SENSENRUTH

BVR BVBA - Hogeweg 27 - 3118 WERCHTER

TOMMELIN BVBA - Dikkebusseweg 308 - 8908 IEPER

NV. VANDENAMEELE - 1 Meistraat 4 - 9300 AALST

BIERHANDEL RESO BVBA – Sint-Elooisstraat 197 – 8020 RUDDERVOORDE

Meer info & contactNatuurlijk zouden we het zoals altijd enorm appreciëren als je dit nieuws ook deelt met jouw lezers, kijkers, en/of luisteraars. Recensieproducten zijn bij aanvraag beschikbaar en zoals reeds aangestipt, is het ook mogelijk om interviews in te plannen met CEO Guido Castelein zelf. Daartoe contacteer je ons op de gebruikelijke manier via:+32 (0)494 38 27 44

Alvast tot gauw,


Het team van BiofaseComments


bottom of page