top of page

Persbericht: Biobieren Warmenbol onthult nieuwe initiatieven

In ons vorige persbericht rond Biobieren Warmenbol hadden we het al over hoe deze uitzonderlijke, Belgische bierproducent niet alleen voor biologisch gerstenat zorgt, maar ook de enige is in de Benelux die biodynamische biertjes brouwt. Als je de 9 verschillende drankjes die uit het brein van bierarchitect Paul Warmenbol zijn ontsproten nog niet gerecenseerd hebt, zijn er nog steeds proevertjes beschikbaar, maar ondertussen is er nog meer nieuws dat we graag zouden delen met jouw luisteraars, kijkers en/of lezers!


Persbericht_Biobieren Warmenbol onthult
.
Download • 2.19MB

Download het hele persbericht door op de link hierboven te klikken


Eigen brouwerij


Omwille van de coronacrisis zijn de werken trager verlopen dan verwacht, maar ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan een eigen brouwerij, die ook voorzien is van een proefruimte. Wil je binnenkort eens langs kunnen gaan, laat ons dan zeker iets weten!

Eigen hopveld


Het gaat nog verder: Biobieren Warmenbol onthult binnenkort ook een eigen hopveld! Ook daar wordt alles vanzelfsprekend biologisch geteeld. Het is niet alleen een manier om een goede voorraad van de allerbeste hop voorhanden te hebben, maar ook om zich ervan te verzekeren dat alles strikt biologisch blijft.

Investeerders


Biobieren Warmenbol staat niet alleen voor biologische, maar ook voor eerlijke en coöperatieve handel.


Alle gebruikte ingrediënten zijn biologisch en tijdens het brouwproces worden additieven en volledig verbannen, terwijl enkel hulpstoffen die worden toegelaten door het biologische label, zoals melkzuur en Iers mos, in aanmerking komen. Twee biertjes dragen zelfs het Demeterlabel en zijn dus volledig biodynamisch zijn. Daar blijft het echter niet bij.


Biobieren Warmenbol laat je toe om zélf te investeren in de coöperatieve. Dat doe je door C-aandelen aan te kopen. Dat zijn aandelen voor wie de missie onderschrijft, maar er zelf geen bewaker ervan is. Zonder al te veel verantwoordelijkheid op de schouders te nemen, kan je zo toch extra financiële slagkracht geven aan iets waar je sterk in gelooft.


Wie zich inschrijft, ontvangt daarvoor een eerlijke vergoeding, namelijk een jaarlijks dividend of een vergoeding in natura. Ook kan je intekenen voor een biologische brouwerijbezoekbon op naam. Daarmee kan je jouw jaarlijks zelf jouw bier ophalen in de brouwerij, zonder dat je daar nog voor moet betalen! Ook T-shirts, jouw naam op de ‘wall of fame’ en een vip-uitnodiging bij elke nieuwe lancering horen er – afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag – bij.


Ben je zelf graag betrokken bij de zaak waar je in geïnvesteerd hebt? Dat kan via de bestuursvergaderingen en bovendien dragen Paul Warmenbol, de man achter het hele project, en zijn hele team open beleid, medezeggenschap in de coöperatieve en een sterk overlegmodel hoog in het vaandel.


Dat het allemaal erg betaalbaar blijft (we spreken over bedragen van 150 tot 1.000 euro) en dat je wel erg veel voordelen krijgt voor een dergelijk kleine investering, maakt alles natuurlijk nog specialer. Daarom zouden we het fantastisch vinden als je deze informatie ook deelt. Vergeet daarbij zeker ook niet onze website en sociale mediakanalen te vermelden:


Instagram: @biobierenwarmenbol

Facebook: www.facebook.com/Biobieren-Warmenbol-931802556879331

Contact

Voor recensie-exemplaren, artikels, interviews en meer kan je terecht bij:

+32 (0)494 38 27 44

Alvast tot gauw!

Het Biobieren Warmenbol-team

Comments


bottom of page