top of page

Persbericht: Biobieren Warmenbol kondigt nieuwe projecten aan

Updated: Nov 15, 2020

Biobieren Warmenbol is uniek in de Benelux; niet alleen omdat bierarchitect Paul Warmenbol alleen maar biologische bieren bedenkt en laat brouwen, maar ook omdat geen enkele ander merk in België, Nederland of Luxemburg ook voor enkele biodynamische biertjes tekent. Bovendien kondigt er zich heel wat nieuws aan. Zo zullen drie verschillende bieren volgende maand deel uitmaken van een exclusief geschenkenpakket dat door de Bio Brewery Fair van Brewery Masters wordt verdeeld en is men achter de schermen druk bezig om een fantastische eigen brouwerij – die doubleert als proeverij – klaar te stomen. Vanzelfsprekend hebben we ook proevertjes voor jullie klaar, lees dus zeker verder!

Persbericht_Biobieren Warmenbol kondigt
.
Download • 3.47MB


Download het volledige persbericht in pdf-formaat


Over de bieren van Biobieren Warmenbol


Negen biertjes


Biobieren Warmenbol biedt negen onderling sterk verschillende bieren aan: Liza (een tripel), Trinkel (een tweede tripel), Bessy (een fruitbier), Bierbok (een bockbier), Zwarte Madam (een stout, natuurlijk), Single (een blond bier), Panem (een session IPA), Kapke (een speltbier) en 3 (een seizoensbiertje).


Het verhaal achter Warmenbol


Het verhaal startte toen architect Paul Warmenbol in 2009 werd aangeworven om plattegronden te maken van de oude brouwerij Feys-Callewaert in Beveren, waar de bierproductie na 40 jaar opnieuw werd opgestart . Om dat te kunnen doen, nam de architect contact op met De Struise Brouwers in het naburige Oostvleteren en ook daar bleek men nood te hebben aan een architect.


Paul geraakte gaandeweg geïntrigeerd door het brouwproces en begon in 2014 zelf een brouwcursus te volgen. Die mondde uiteindelijk uit in het eerste biologisch biertje van wat later dus een behoorlijk breed assortiment zou worden: Liza, een honingtripel die is genoemd naar een tante met een voorliefde voor tripel en trappist.Biodynamisch


Elk bier van Biobieren Warmenbol heeft een eigen verhaal, wat alles net wat bijzonderder maakt, maar de twee recentste biertjes, Bierbok (dat voor het eerst in april 2019 werd gebrouwen) en 3 (dat drie maanden later het levenslicht zag) zijn ook nog eens biodynamisch en vallen onder het Demeter-keurmerk, waarmee ze volstrekt uniek zijn in de Benelux.


De biodynamische landbouw ziet de natuur als een overal verbonden geheel. Zo wordt er aangenomen dat het klimaat, de lucht- en waterkwaliteit, de biodiversiteit en de bodemvruchtbaarheid allemaal onlosmakelijk met elkaar zijn verstrengeld. Om te kwalificeren voor het keurmerk, moet er dan ook aan een groot aantal stringente voorwaarden worden voldaan:


· Een ruime vruchtwisseling om de eenzijdige uitputting van de bodem en eventuele ziekten te voorkomen.

· Aandacht voor de bodemtextuur.

· Exclusief gebruik van natuurmest.

· Het gebruik van biodynamische preparaten om de vitaliteit van de gewassen te bevorderen.

· Strikte regels voor de herkomst van zowel plant- en zaadgoed als veevoeder.

· Bewaring van de integriteit van betrokken dieren, waaronder het behoud van staarten, hoorns, snavels, enzovoort.

· Natuurbeheer op de boerderij.

· Gemengde bedrijfsvoering met plantaardige en dierlijke productie om zo autonoom als mogelijk te kunnen zijn.

· Het creëren en cultiveren van een menselijk, sociaal en economisch gezond, klimaat.Bio Brewery Fair


In december zal Biobieren Warmenbol deelnemen aan de Bio Brewery Fair, een project van studenten event- en projectmanagement Cas Depoortere en Brent Van Gijsegem. Samen riepen ze Brewery Masters in het leven. Beide jonge ondernemers hadden ondertussen opgemerkt dat biobieren in de lift zitten en wilden met Bio Brewery Fair een grootscheeps evenementen organiseren om bezoekers kennis te laten maken met deze fantastische manier van bierbrouwen.


Helaas: omwille van de coronamaatregelen, kon de beurs zelf niet doorgaan, maar daar werd gelukkig snel een oplossing op gevonden: 3 verschillende drankjes van Biobieren Warmenbol zullen deel uitmaken van een exclusief pakket met daarin 6 bierflesjes. Meer over dit initiatief kan je in ons volgende persbericht verwachten!


Eigen brouwerij


Tenslotte is Paul Warmenbol ook bezig met het oprichten van een eigen, fysieke brouwerij. Momenteel wordt het interieur afgewerkt en zodra de coronamaatregelen dat weer toelaten, zullen we ook een persdag vol proeverijtjes inplannen waar we ook jou op zullen uitnodigen!


Contacteer ons!


Vanzelfsprekend verdient een initiatief als Biobieren Warmenbol ook wat aandacht in de media; Daarom zouden we je graag vragen om dit nieuws te delen met jouw lezers, kijkers of luisteraars. Ook kan je bij ons terecht voor proevertjes en interviews met Paul, Cas en/of Brent. Laat ons ook zeker weten of je geïnteresseerd bent in de proefpakketten van Cas en Brent – en of je binnenkort graag de nieuwe brouwerij zou bezoeken. Gelieve ons voor al deze zaken via de gebruikelijke kanalen te contacteren:


+32 (0)494 38 27 44


Meer info:


Facebook:


Instagram:Alvast tot gauw!

留言


bottom of page