top of page

Herinnering persuitnodiging morgen: Mr.PandaBar opent ArtBar

Herinnering persuitnodiging morgen

Mr.PandaBar opent ArtBar

Met o.a. Nicolas Van Damme, Xpose Artist & Jeremy Kesler

Met hapje & drankje voor de pers

12 september 2021

Vanaf 13 uur (voor de pers: vanaf 12 uur)

Mr.PandaBar, Alfred Verweeplein 22, Knokke-Heist


Morgen vindt de brunch van Mr.PandaBar plaats en om 12 uur verwachten we de pers om ook, in aanwezigheid van de kunstenaars, zijn ArtBar voor te stellen. Hieronder vindt u alle informatie. Als u nog niet bevestigd heeft, kunt u dat alsnog doen!Herinnering persuitnodiging morgen v1
.pdf
Download PDF • 2.27MB

Download het hele persdossier in verrijkt pdf-formaat

Enkele maanden geleden kreeg Knokke er een illustere nieuwe bewoner bij: niemand minder dan de mysterieuze Mr. P. Fitzgerald, auteur van absolute meesterwerken als The Giant Greatsby en This Side of P.


Als jonge panda werd Mr. P. jaren geleden wakker gemaakt door het geluid van een live band die in een nabije club indruk aan het maken was. Hij sleepte zich uit bed, bezocht het optreden, en liet zich inspireren om als muziekliefhebber de wereld rond te trekken.


Tijdens zijn reizen werd hij een echte wijnkenner en gastronoom, en die kennis heeft hij nu naar Knokke gebracht om er zijn eerste Mr.PandaBar [voor de redactie: telkens aan elkaar geschreven] uit de grond te stampen aan de wereldvermaarde Lippenslaan, op het Alfred Verweeplein.


Mr.PandaBar maakt deel uit van een groter geheel, Mr.PandaWorld.


Daarvan zullen we de verschillende platformen in de toekomst verder presenteren. Buiten Mr.PandaBar zelf, zijn dat:


· Mr.PandaInvites

· Mr.PandaFest

· Mr.PandaBeach


Mr.Panda presenteert op 12 september niet alleen zijn maandelijkse brunch, maar opent ook zijn ArtBar. Vanaf die dag zijn er immers van bij de opening tot de sluiting tal van kunstwerken te bewonderen in de bar.


Het kan haast niet passender zijn, want voor het interieur heeft Mr. P. Fitzgerald zich laten inspireren door de jaren twintig tot veertig en de Amerikaanse drooglegging.


Een prachtig decor om de allermooiste kunst in te presenteren, dus!


Mr.PandaBar presenteert ArtBar


Elke 2 maanden zal Mr.PandaBar in samenwerking met kunstliefhebber, entrepreneur en skatefenomeen Jeremy Kesler, Raphaël Vanderhaegen (alias Xpose Artist) en Nicolas Van Damme (artiestennaam: Vlad Van Damme) voor een tweemaandelijkse toestroom van artiesten zorgen die hun werk in Mr.PandaBar zelf mogen exposeren… Samen zullen ze verantwoordelijk zijn voor de keuze artiesten binnen alle mogelijke stromingen.


Ook zal niemand minder dan Sigurd Tanghe van het gerenommeerde L’art Maniac komen praten. De werken van onze artiesten zijn immers ook te bewonderen in zijn kunstgalerij, waar het al bij de eerste stappen binnen duidelijk wordt wat deze absolute kenner bedoelt met zijn slogan, ‘being normal is boring’. Onze brunch wordt dan ook mee mogelijk gemaakt met zijn steun.

Vlad Van Damme


Het is altijd mooi als iemand niet probeert te teren op zijn naam en dat is voor Vlad Van Damme (ook bekend als Nicolas Van Damme), zeker het geval. Nicolas (of ‘Nic’ voor de vrienden) heeft doorheen de jaren immers succesvol aan zijn eigen weg getimmerd.Deze kunstenaar pur sang maakte zijn debuut als graffiti-artiest op de straten van Oregon, maar zette al snel zijn carrière verder in Los Angeles.


’s Mans markantste wapenfeit tot nu toe was echter een expositie in het luxueuze Meridian Hotel te Hong Kong, waar zijn door popart geïnspireerde schilderijen en beeldhouwwerken, die ook een toetsje van de typisch cartoonstijl van de jaren dertig met zich meedragen, enorm gesmaakt werden.


Nicolas neemt zijn samenwerking met Mr.PandaBar serieus en heeft zelfs een kunstwerk ontwikkeld rond Mr.P. Fitzgerald zelf.


Dat gloednieuwe kunstwerk zullen we voor het eerst onthullen op 12 september – wees er dus zeker bij! Wij zijn er alvast erg trots op.

Xpose artist


Van de kleurrijke Xpose artist (Raphaël Vanderhaegen) wordt wel eens gezegd dat zijn door popart, streetart en graffiti beïnvloede schilderijen een weerspiegeling zijn van zijn persoonlijkheid. In tegenstelling tot de meeste andere artiesten binnen het genre, gebruikt hij echter enkel een penseel om populaire figuren als Bugs Bunny en Popeye op canvas tot leven te brengen, vaak mét bijhorende teksten.


Xpose artist houdt ervan om de limieten te verleggen en om zijn levensmotto in zijn kunst naar voren te brengen: word niet volwassen!


Mr.PandaBrunch


Mr. P. Fitzgerald is een echte levensgenieter die tijdens zijn wereldreizen de allerbeste drankjes en bereidingen die hij onderweg leerde kennen heeft meegenomen naar Knokke.


De Mr.PandaBrunch op 12 september is een evenement dat elke tweede zondag van de maand zal gepresenteerd worden. Daarbij wilt hij verrassend uit de hoek komen met fantastische hapjes en een uitgekiende drankselectie. Niet te missen, dus!


De brunch zal beginnen met bubbels, waarna gasten kunnen kiezen uit vers brood en ‘pastries’, salades en andere lekkernijen, de eigen sushi van Mr.Panda en chocolade van niemand minder dan meester-chocolatier Olivier Van Nueten.


Natuurlijk bieden we jou als pers ook een hapje en een drankje aan in het bijzijn van de artiesten. We verwachten jou al om 12 uur, terwijl de betalende gasten een uurtje later zullen aankomen. Zo kan je in alle rust onder collega’s vragen stellen, foto’s nemen, filmen en/of interviews afnemen!


Gastrobar


Op 13 september, exact een dag na onze Mr.PandaBrunch, zal ook de menukaart van GastroBar worden gelanceerd. Daar krijg je overigens al inzage in tijdens ons persmoment! Er zal een food-kaart worden gepresenteerd waarop de populairste gerechtjes van Knokke prijken, zoals toast gerookte zalm, toast kannibaal, garnaalkroketten en de wereldberoemde vissoep met rouille die zo typerend is voor de kuststad.


Over Mr.Panda


Sommige pandaberen blijven alleen doen wat hun ouders hen hebben aangeleerd. Anderen zijn selfmade.


Toegegeven, Mr. P. Fitzgerald is niet in een arm gezin geboren. Hij hoefde zich niet op te werken en zijn ouders waren het soort trage zoogdieren uit de hogere middenklasse waar je altijd documentaires over hebt gezien - je weet wel, het soort dat geen rode pandatempels binnengaat om de oude kunst van kungfu te bestuderen. Tevreden met het eten van bamboescheuten en bladeren, waren het liefdevolle, maar weinig avontuurlijke opvoeders.


Op een avond, nadat Mr. P. in slaap was gedommeld, nog high van een zeldzaam sinaasappel- en bananengerecht, werd hij wakker van de opzwepende deuntjes van een rondreizende band die op dat moment in een nabijgelegen rokerige club aan het spelen was, en de saxofoonsolo bracht iets teweeg dat hem tot in het diepst van zijn ziel raakte; iets wat noch zijn vader, noch zijn moeder ooit hadden weten te beroeren. De geïmproviseerde, gesyncopeerde drumpatronen wonden hem zo op dat hij al snel besloot weg te sluipen uit zijn lommerrijke slaapkamer om het optreden te kunnen bijwonen.

Het was een levensveranderende ervaring.

Tegen de tijd dat hij weer thuiskwam - nog steeds onopgemerkt - raasde P.'s geest over van ideeën die hij gewoon aan een pagina moest toevertrouwen. Hij begon kortverhaal na kortverhaal, essay na essay en roman na roman te schrijven... maar het duurde nog een paar jaar voor P. de moed wist te verzamelen om zijn verzamelde werken naar een gevestigde uitgever toe te sturen.


Tegen die tijd was Mr. P. verliefd geworden op een andere panda die zijn muze was geworden, een eeuwige bron van verwondering en fascinatie die hem steevast vooruit wist te drijven met een brandend verlangen om niet alleen zijn eigen doelen te bereiken, maar ook de vele doelen die ze beiden met elkaar gemeen hadden.

Zijn schrijven werd geïnspireerder en veel zelfverzekerder dan ooit tevoren, en het duurde niet lang voor verschillende uitgeverijen hem begonnen op te merken.


Dankzij het succes van boeken als This Side of P. en The Giant Greatsby, die beide de Nationale Boekenprijs in de wacht wisten te slepen, en met zelfs de Pulitzerprijs binnen handbereik, werd P. een soort beroemdheid. Hij verhuisde naar Holywood in de chique kant van het bos, waar hij zich begon te verdiepen in het bruisende plaatselijke nachtleven.


Onder de naam Mr. P. werd P. Fitzgerald al gauw de socialite die je gewoonweg op jouw feest moet uitnodigen als je niet wilt verstoten worden door een groot deel van de vooraanstaande leden van de gemeenschap.


Desondanks bleef Mr. Panda van plan om de gangbare gang van zaken te veranderen. Hij was immers nooit vergeten waar hij vandaan was gekomen en was er bovendien altijd met brio in geslaagd om zelf niet blasé te worden.


Niet eens zo diep vanbinnen was hij een nieuw doel beginnen te koesteren: zijn ervaringen delen met anderen, iedereen met evenveel liefde kunnen omarmen en vreugde brengen aan zoveel mogelijk mensen.


Mr. Panda begon zijn roem te gebruiken om zijn creativiteit, zijn liefde voor muziek en zijn voorliefde voor het organiseren van prachtige, gedenkwaardige evenementen waar bijna iedereen naar verlangt de vrije loop te laten. Zijn eerste doelstellingen?


Het opzetten van de eerste PandaBars, het organiseren van PandaFest, het openen van Mr.PandaWorld en het creëren van Panda Invites.


Mr.Panda's evenementen zijn nu klaar om bezoekers te ontvangen - gasten die op zoek zijn naar iets speciaals. Iets unieks. Iets wat ze nergens anders kunnen vinden.


Je bent uitgenodigd!


Eerlijk: Mr.Panda wil jou uitnodigen, en we hopen van harte dat je ook daadwerkelijk met veel plezier zult opdagen, want we hebben het hier niet alleen over reuzenpanda's of bamboe of muziek, maar over het delen van unieke ervaringen en dat kunnen we niet doen als jullie niet massaal komen opdagen.


Natuurlijk zouden we jou als journalist, vlogger of blogger graag uitnodigen om aanwezig te zijn op deze fantastische dag en er samen met onze betalende klanten een fantastisch feest van te maken. Daarbij zouden we ook een (voor)aankondiging in jouw publicatie(s) enorm appreciëren. Het enige wat je moet doen om er – eventueel samen met een collega – bij te kunnen zijn, is ons verwittigen op het bekende mailadres:

+32 (0)494 38 27 44


Natuurlijk zouden we ook erg blij zijn als je in jouw artikels of recensies ook onze sociale media en contactgegevens kunt vermelden. Dat zijn:


Mr.PandaBar

Alfred Verweeplein 22

8300 Knokke-Heist

Instagram: @mrpandaworld

Vergeet ons zeker ook niet zelf te volgen!

Alvast tot gauw,

Het Mr.PandaTeam
Comentarios


bottom of page